MENY

MENY

pakistanska & indiska köket

Vi erbjuder det bästa från det pakistanska & indiska köket i form av förrätter, varmrätter och efterrätter. De flesta rätterna kan beställas med kyckling, biff, lamm eller mix och många rätter finns att få vegetarisk med eller utan den indiska färskosten Paneer. Styrkan kan anpassas efter tycke och smak.

 

Matlagning är en gudomlig konst.

I den indiska maten används för västerlänningar ganska annorlunda råvaror. Maten är mycket mer kryddstark, inte bara i den mening att den är stark att äta, utan att den smakar mycket. Bröd ingår i varje måltid till skillnad från i Sverige. Det finns minst fem dussin olika linser, som används rikligt i matlagningen. De vanligaste kryddorna är chilipeppar, svartpeppar (rai), spiskummin, ingefära, koriander och i sötare rätter kardemumma, kanel med flera.

Förrätter:

Samosa_shalimar

Pappadam

Två skivor av klassiskt tunt indiskt kryddbröd servreas med mango chutney.

       45 kr

VEGETARISK SAMOSA

Degknyter fyllt med grönsaker som sedan friteras, serveras med chilisås.

       59 kr

Naaan

Naanbröd är ett platt indiskt bröd. Naanbröd är gott att skopa upp mustig indisk gryta med. Riktigt Naan-bröd är svårt att göra hemma om man inte har en lerugn så kallad tandoori. Brödet trycks upp på ugnsväggen och får en rökig fyllig smak av spett med kött mm som också steks i ugnen.

Naan 20 kr
Vitlöks naan 25 kr
Peshawar naan 35 kr (naan med kokos, russin, mandel)
Paratha 25 kr (ojäst bröd, smörstekt i stekpanna)

Tillbehör:
Raita 25 kr (Yoghurt sås med riven gurka & kryddor)

VARMa RÄTTER

SIZLAR – mild (vår specialitet)

Sizlar är ett speciellt sätt att laga festmåltider främst i Pakistan.

Till Sizlar använder man det bästa köttet (filén). Köttet ligger i respektive marinerad ett till tre dygn. Före servering grillas köttet i lerugn som sedan tillagas på gjutjärnsplatta och serveras rykande på bordet med grönsaker, Sizlar-sås (såsen innehåller cashewnötter).

Välj mellan:

Kyckling tikka   169 kr
Vitlökskyckling 179 kr
Lamm tikka     189 kr
Mix                    199 kr
(Kungsräkor      220 kr)


CURRY – mild & mellanstark

Curry är mest känd som en indiskkrydda i folkmun men faktum är att curry är en blandning av olika kryddor som skiljer sig en hel del från region till region. Det vanligaste currypulver som man köper i affärer har väldigt lite gemensamt med curry folk använder hemma i Pakistan och i Indien.

Våra curryblandningar görs i köket efter eget recept. Våra curryrätter har en mild ton och luktar inte heller stark curry som det annars gör om man köper currykrydda i affären.

Välj mellan:

Kyckling  139 kr
Kyckling tikka  149 kr
Biff  149 kr
Lamm  159 kr

Vegetarisk 149 kr   


 Tikka Masala – mild

Tikka Masala är en rätt som har likheter med Sizlar men tillagas i stekpanna istället för på gjutjärnsplatta. Köttet marineras i 1-3 dygn i Tikka Masala marinad (gjort på yoghurt, cashewnötter och en kryddblandning). Före servering grillas köttet i lerugn och sedan tillagas som gryta i Tikka Masala sås.

Välj mellan:

Kyckling 149 kr
Lamm 159 kr
Vitlökskyckling 159 kr
Kungsräkor 189 kr


KORMA – mild

Kormasås i Europa är framtagen av engelska kockar som har blivit populär i hela världen. Kormasås som familjer använder hemma i Pakistan skiljer sig markant från europeisk Korma. Vi använder samma recept som i England så att våra gäster känner igen smaken. Kormasås är ganska mild och sötaktig som är gjort på cashewnötter, russin, smör och riven kokos.

Välj mellan:

Kyckling  149 kr
Biff  159 kr
Lamm  169 kr
Små räkor  179 kr


SAMBAL – mellanstark

Sambal är en stark kryddpasta som används i bland annat det asiatiska köket. Sambal innehåller chili, vitlök, farinsocker, citron och olja.

Välj mellan:

Kyckling 149 kr
Biff 159 kr
Lamm 159 kr

Vegetarisk 149 kr   


MADRASSI – mellanstark

Madrass är en region i södra Indien med en rik matkultur och känd för sina kryddstarka smaker. Vår egen gjord Madrassi sås är mustig och smakrik och innehåller tomater, kummin, koriander, tamarind, chili, ingefära, vitlök samt flera örter.

Välj mellan:

Kyckling 159 kr
Biff 169 kr
Lamm 169 kr
Kungsräkor 199 kr

Vegetarisk 159 kr   


BALTI – mild, mellanstark eller stark.

Balti är en traditionell Pakistanskt rätt som tillagas på hög värme med färska örter, paprika, tomat, ingefära, koriander mm.

Välj mellan:

Kyckling tikka 169 kr
VitlöksKyckling 169 kr
Lamm 179 kr
Kungsräkor 199 kr

Vegetarisk 169 kr   


 KARAHI – mild, mellanstark eller stark

Karahi är en mycket populär rätt från Punjab i Pakistan. Rätten är mustig med kraftiga smaker. Tillagas med fäKARAHI_pakistanrska örter och serveras rykande i en Karahi (panna).

Välj mellan:

Kyckling tikka 169 kr
Biff 169 kr
Lamm 179 kr
Kungsräkor 199 kr


VINDALOO – stark

Vindaloo är en riktigt stark sås med en rik eftersmak. En bra Vindaloosås ska vara stark men samtidig framhäva smak av råvaror. Vår Vindaloo har fått bra recension från grupper som älskar att äta Vindaloo.

Välj mellan:

Kyckling 159 kr
Lamm  179 kr 
Biff  179 kr

Vegetarisk 169 kr


PALAK 

Palak är en indisk maträtt bestående av bland annat spenat och kryddor såsom till exempel vitlök, ingefära, garam masala och chili.

Kyckling  159 kr
Lamm 169 kr 
Vegetarisk  149 kr 


BARYANI 

Namnet Biryani eller Biriani (بریانی) kommer från persiska ordet berya(n) (بریان), som betyder stekt eller rostad. Biryani har sitt ursprung i Mellanöstern och det sydasiatiska köket, och lagas på en blandning av kryddor, ris, linser och yoghurt. 

Välj mellan:

Kyckling 169 kr
Lamm 189 kr
Biff 169 kr

Vegetarisk 169 kr

VEGETARISKA ALTERNATIV

DAAL MAKHNI Dal makhani eller dal makhni är en populär maträtt från Punjab-regionen i Indiens subkontinent. De primära ingredienserna är hela svart lentil (urad), röda njurebönor (rajma), smör och grädde. Skålen får sin rikedom från användningen av grädde, men den kan också förberedas med yoghurt, mjölk eller inget mejeriinnehåll.

 Vegetarisk        139 kr   


MATTAR (Ärtor) PANEER Indisk gryta med ärtor och och färskosten paneer. Paneer tillverkas traditionellt av buffelmjölk. 

 Vegetarisk         149 kr   


PANEER BUTTER MASALA  Indisk gryta med kryddig tomatsås och och färskosten paneer. Paneer tillverkas traditionellt av buffelmjölk. 

 Vegetarisk       149 kr   

EFTERRÄTTER

GAJAR HALWA MED VANLILJGLASS Indisk morotsdessert

        59 kr 

VANILJGLASS MED CHOKLADSÅS Äkta vaniljglass med hemmagjord chokladsås

       39 kr